marți, 23 noiembrie 2010

Muschiulet cu piure, spanac sote si salata de rosii cu ceapa verde


Ingrediente pentru doua portii:

•    cam 500 g muschiulet de porc;
•    Pentru marinada este nevoie de: sucul de la ½ lamaie, 2 linguri ulei de masline, sare. piper si un catel de usturoi pisat;
•    300 g frunze proaspete de spanac, spalate bine si curatate de codite;
•    o lingura buna de unt;
•    3 catei de usturoi tocati marunt;
•    cateva rosii (eu am folosit cherry, deoarece nu mai e sezon si cele mari sunt cam fade);
•    3 fire de ceapa verde;
•    cateva fire de marar;
•    ulei de masline;
•    zeama de la ½ lamaie;
•    sare, piper.


Mai intai se curata muschiuletul de pielite si de grasime, se spala bine sub jet de apa rece si se usuca bine cu prosoape de hartie. Cand este uscat, muschiuletul se taie in felii de cca 1 cm grosime. Se amesteca apoi toate ingredientele pentru marinada, se pune carnea, se omogenizeaza totul bine si se da la rece pentru vreo doua ore.
Pentru soteul de spanac se pune untul la topit intr-o tigaie, se adauga apoi usturoiul si se caleste putin in unt, iar apoi se adauga spanacul crud , maruntit putin din cutit inainte. Se lasa pe foc 2-3 minute, cat sa se inmoaie putin in unt, se sareaza si se pipereaza si …gata! Spanacul trebuie gatit intrun timp destul de scurt, deoarece altfel isi pierde proprietatile nutritive.
Rosiile cherry se taie in jumatati, ceapa verde si mararul se toaca marunt, apoi se amesteca totul cu un  dressing facut din zeama de lamaie, ulei de masline (la o lingura de suc de lamaie se pun 3 linguri de ulei de masiline, la 2..6 si tot asa…)sare si piper; se lasa salata sa stea cinci minute ca sa se combine aromele, dupa care se poate servi.
Feliile de carne se scot din frigider (ideal ar fi sa ajunga la termeratura camerei inainte de a fi gatite) si se prajesc pentru cateva minute pe fiecare parte intr-o tigaie grill incinsa in prealabil. Daca aveti o tigaie buna, nu mai e necesar sa adaugati grasime deoarece marinada contine si ulei de masline.
Cand muschiuletul este gata, se aranjeaza totul pe farfurie (carnea, salata, spanacul si piureul) si se serveste.
Pofta buna!

Un comentariu:

  1. :) bifat. din pacate nu am avut decat o ora la dispozitie pentru marinat asa ca a iesit putin mai tare, mai ales ca nu era proaspat. oricum gustul a fost 'just delicios'. am optat pentru muraturi in locul salatei de rosii, dar a fost ok si asa. asa ca, cine o sa mai faca, sa faca intocmai ca la carte pentru rezultate maxime.
    Daiana mersi de reteta. mai posteaza ca incet, incet ne apucam si noi:))
    te pup si 'la multi ani' pentru ieri!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate