miercuri, 12 ianuarie 2011

Creveti cu legume la wok




Ingrediente pentru doua portii:
•    250 g de creveti;
•    cateva floricele de brocoli;
•    o jumatate de ceapa alba feliata;
•    o jumatate de ardei gras rosu feliat;
•    doi catei de usturoi maruntiti;
•    o bucatica de ghimbir (1-2 cm) tocat;
•    cateva linguri de ulei de susan;
•    o lingura rasa amidon;
•    o lingura seminte de susan ( eu am folosit amestec alb-negru);
•    doua linguri sos  de soia;
•    doua linguri sake (se poate inlocui cu o substanta acida: otet de orez, vin sau zeama de lamaie);
•    piper de Sichuan macinat (daca nu aveti puneti cativa fulgi de chilli, desi nu e deloc acelasi lucru:))), sare.




Este o reteta care se prepara foarte rapid, insa este foarte important sa fie toate ingredientele pregatite la indemana, gata de aruncat in tigaie?. Intai se prajeste uscat susanul (adica fara uei sau alta grasime) intro tigaie incinsa timp de cateva minute, pana incepe sa se rumeneasca. Buchetelele de brocoli se gatesc la abur cam 5 minute inainte de a ajunge in tigaie.

    Se incinge uleiul in tigaie , se adauga mai intai ghimbirul  si usturoiul, apoi crevetii si se prajesc cam un minut. Se pun apoi legumele, se mai lasa 2-3 minute dupa care condimenteaza cu sare si piper, se pudreaza toate cu amidon, se adauga lichidele (sos de soia, sake/otet/lamaie) si se amesteca bine. Sosul format trebuie sa imbrace legumele si crevetii. Legumele nu trebuie sa fie moi, doar o idee calite in exterior si crocante in interior.


    Se opreste focul, se presara semintele de susan  si se serveste imediat! Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate