joi, 2 decembrie 2010

Spare ribs




Ingrediente pentru doua portii:

    * doua scarite de porc;
    * o ceapa medie;
    * 3-4 catei de usturoi;
    * un ardei iute (daca va place, daca nu, nu-l puneti);
    * 500 ml bere blonda (data viitoare incercam cu bere bruna );
    * o lingura de boabe de coriandru;
    * o lingura bobe de piper(amestec de mai multe culori am folosit eu)
    * o lingura de boia afumata (se poate inlocui cu dulce daca nu aveti afumata;
    * o lingurita de sare;
    * un varf de lingura de chimion;
    * un varf de lingura de fugi de chili;
    * un varf de lingura seminte de fenicul.






First of all, ne apucam sa facem un dry-rub: amestecam toate mirodeniile (piperul, coriandrul, chimionul, sarea, boiaua,semintele de fenicul si fulgii de chili, daca alegeti varianta mai spicy)  intrun mojar, sau folosim o rasnita pentru varianta mai rapida. Masam bine coastele cu acest amestec obtinut astfel incat sa fie total acoperite cu condimente, apoi le lasam sa stea la rece vreo doua ore.



Taiem ceapa, usturoiul si ardeiul iute in bucatele nu foarte marunte, le asezam intr-o tava pt cuptor (trebuie sa fie o tava mai adanca) si turnam apoi berea peste ele; asezam apoi scaritele in tava cu partea mai carnoasa spre fundul tavii, acoperim totul bine cu folie de aluminiu si dam la cuptor sa se coaca incet la 160 de grade pt o ora si jumatate- doua ore…pana cand berea scade binisor.



Verificam coastele sa fie bine patrunse (furculita trebuie sa intre usor in carne) , le scoatem din tava, le ungem bine cu sos, le transferam intro tava curata si le mai lasam la cuptor, tot asa la foc mic, pentru inca o jumatate de ora. Acum sa va spun despre sos: puteti folosi un sos BBQ gata cumparat (se gaseste la orice supermarket), dar eu cu siguranta prefer si recomand varianta homemade. In cazul de fata, am folosit un leftover de la pizza, un sos facut din passata, putin ulei de masline, usturoi si oregano (fierte toate impreuna pret de zece minute) pe care l-am mai tunat putin cu niste sos de soia si miere.

Cand sunt gata, coastele trebuie sa fie foarte fragede si lipicioase; am pus langa si niste cartofii aurii, ca sa fiu sigura ca ajung la 1000 de calorii/ portie :)).

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate