Pentru crema de branza:
- branza proaspata de vaci (aprox. un kg);
- mascarpone (300 g + 100 g pentru ornat in cazul de fata);
- smantana 200 g (cel putin 20% grasime);
- 3 oua mari (de preferat ecologice);
- 3 linguri amidon alimentar;
- semintele de la o pastaie de vanile;
- coaja rasa de la o lamie;
- 200 – 300 g de zahar alb fin( daca va place mai dulce puneti 300 g).
Pentru blatul din biscuiti:
- 300 g biscuiti digestivi;
- 150 g unt topit ( plus inca putin pentru uns tava).
Pentru decor am folosit cateva bucati de physalis.
Este foarte important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Incepem cu pregatirea blatului: sfaramitam biscuitii pana cand se transforma intrun pesmet fin (aceasta operatiune se poate face in robot, cu ajutorul sucitorului, cu ciocanul de batut carne, etc) si ii ametecam cu untul topit si racit pana cand compozitia devine omogena. Ungem o tava rotunda cu pereti detasabili (26 cm) cu un strat subtire de unt, asezam biscuitii si ii nivelam. Punem tava in cuptor (preincalzit) pentru 10 minute la 180 de grade, dupa care scoatem si lasam crusta de biscuiti la racit.
In a doua etapa ne ocupam de crema de branza:
Amestecam zaharul cu ouale cateva minute pana cand zaharul se topeste, apoi punem si crema mascarpone .Imi place sa folosesc pentru aceasta operatiune un mixer cu bol, care isi face singur treaba in timp ce eu ma pot ocupa de altceva, dar se poate folosi si un mixer normal.
Intr-un alt bol amestecam bine branza cu smantana si cu ajutorul unui blender stick o transformam intr-o crema foarte fina. Punem apoi branza amestecata cu smanatana peste crema mascarpone , apoi aromele: semintele din pastaia de vanilie si coaja de lamaie si adaugam treptat amidonul in compozitie.
Dupa ce gustam crema sa vedem daca este suficient de dulce si potrivit de aromata, o punem in tava peste blatul de biscuiti racit si dam prajitura la cuptor (incalzit in prealabil) pentru 45-50 de minute la 180 de grade. Scoatem cheesecake-ul din cuptor (trebuie sa fie rumenit usor deasupra si putin crapat pe mijloc), il lasam sa se raceasca la temperatura camerei si il punem peste noapte la frigider (nu mai putin de patru ore !!!).
In ziua urmatoare imbracam prajitura intrun strat subtirel de mascarpone, ornam cu physalis si…servim!
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu